Srebrno jezero

22.04/23.04.2023., Srbija

već od 11600RSD

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
SREBRNO JEZERO 
22.04/23.04.2023. 

CENA: 11.600,00 dinara 

Aranžman je rađen na bazi minimum 40 plativih putnika. 

Aranžman obuhvata: 
- smeštaj u apart hotel “Siesta” 1/2,1/3,1/4 apartmanima, na bazi 1 polupansiona ( doručak I večera,  klasično usluživanje u restoranu Talija )
- Ručak I degustacija vina u vinariji Ambelos Koporin 
- prevoz na navedenoj relaciji 
- usluge licenciranog turističkog vodiča 
- obilaske prema programu I plaćene ulaznice za predviđene posete 
- boravišnu taksu 

Aranžman ne obuhvata: individualne troškove 

I dan 22.04.2023. 
Polazak iz Užica sa parkinga kod gradskog stadiona u 07h ujutru. Putovanje preko Čačka,  Kragujevca i Požarevca do manastira Nimnik, u hrastovoj šumi sela Kurjače, mesto je na koje dolaze po  isceljenje hiljade ljudi godišnje. Iz manastira Nimnik posle molitve i odmora za šetnju i uživanje u  manastirskom kompleksu odlazimo Đerdapskom magistralom do Golubačkog grada.  

Obilazak tvrđave. Tvrđava Golubac je srednjovekovna tvrđava koja se nalazi na obali Dunava u  Nacionalnom parku Đerdap, sa burnom istorijom. Kroz istoriju su se vodile burne bitke oko Golubačke  tvrđave, naročito između Osmanskog carstva i kraljevine Ugarske, dok grad nije predat srpskom knezu  Milošu Obrenoviću. Nakon posete tvrđavi, prošetaćemo i Golubačkim kejom, mestom gde je Dunav  najširi. 

Odlazak u manastir Tumane, pet vekova stare svetinje posvećene Svetom Zosimu. Nakon  obilaska manastira odlazak na Srebrno jezero i smeštaj u apart hotel “Siesta”.Smeštaj grupe u sobe,  večera i druženje uz muziku u restoranu Talija, klasično usluživanje. Noćenje. 

II dan 23.04.2023. 
Doručak. Slobodno vreme na Srebrnom jezeru za druženje, šetnju…  
U dogovoreno vreme odlazak do Ramske tvrđave. Ramsku tvrđavu sagradio je osmanski sultan  Bajazit na ostacima stare antičke i, kasnije, vizantijske tvrđave. Njen strateški značaj je bio veliki pa su  se oko nje ugarska i vizantijska vojka otimale decenijama. Zbog velikog broja borbi, sa dolaskom  Osmanskog carstva ona je bila razrušena, ali sultan Bajazit je izgradio novo, moćno utvrđenje. Ime  naselja vezuje se za legende o osnivačima Rima – Romula i Rema. Tvrđava je obnovljena upravo  sredstvima Vlade republike Turske. 

Nastavak putovanja do manastira Koporin. Manastir Koporin sa crkvom Svetog Stefana je  zadužbina despota Stefana Lazarevića, sina kneza Lazara. 
Nakon posete manastirskom kompleksu, ručak i degustacija vina u vinariji Ambelos. Od pre  nekoliko godina, u sklopu manastirskog imanja, posluje vinarija Ambelos. Sam naziv vinarije nosi lepu  simboliku jer ambelos na grčkom jeziku označava vinograd, odnosno vinovu lozu od koje se spravlja  vino koje činom osvećenja postaje krv Gospodnja.  

Nakon ručka povratak za Užice preko Kragujevca. Dolazak na mesto polaska u večernjim satima. Kraj programa. 
Mogućnost plaćanja u više rata, najkasnije do maja 2023. 

AMG