Achillion Hotel

Skala Potamia, Tasos

Opis destinacije

Tasos je najsevernije i našoj zemlji najbliže ostrvo Egejskog mora. Za 40ak minuta vožnje trajektom iz mesta Keramoti na kontinentalnom delu Grčke stiže se u Limenas, glavni grad i najveću luku ostrva. Dužina obale Tasosa je oko 100km i gotovo da je pravilnog kružnog oblika. Uz čitavu obalu ostrva prolazi odličan asfaltni put kojim je lako i prijatno obići ga. Tasos je jedno od najzelenijih grčkih ostrva, netaknute prirode. Centralni deo ostva je planinski, sa najvišim vrhom Ipsarionom na 1204m, prekriven šumom četinara. Slatke vode ima u izobilju, postoje brojni izvori pitke vode, jezero i nekoliko vodopada. Pored izuzetnih prirodnih lepota ovo ostrvo ima i veliki kulturno-istorijski značaj. Brojni manastiri i arheološka nalazišta među kojima je i odlično očuvan antički amfiteatar, svedoče o slavnoj prošlosti ovog ostrva. Većina predmeta pronađenih u arheološkim iskopavanjima na Tasosu i dalje se čuvaju u lokalnom arheološkom muzeju. Na ostrvu postoji preko četrdeset plaža, šljunkovitih, stenovitih i peščanih, sa različitim bojama i kvalitetom peska. Veliki broj plaža nosi plavu zastavicu za čistoću mora i infrastrukturu. Naročitu atrakciju predstavlja mermerna regija, sa svoje tri plaže, pokrivene snežno belim mermernim peskom i kamenčićima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Sopstveni Prevoz
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Hotel Achilion nalazi se 2 km od mesta Skala Potamia (između Golden beach-a i Skala Potamie), na oko 12km od glavnog grada ostrava, Limenasa. Hotel je udaljen 800m od peščane plaže. Ležaljke i suncobrani na plaži se dodatno plaćaju.

Hotelski sadržaj:
Gostima su na raspolaganju recepcija, lobi, restoran, bar kod bazena, bazen, lealjke i suncobrani kod bazena, WI FI internet u javnim delovima hotela, parking, sefovi na recepciji (uz doplatu).

Sobe: 
Hotel raspolaže sa 32 smeštajne jedinice. Sve sobe sadrže kupatilo, klima uređaj, mali frižider, TV, radio, terasu.

Standardna soba površine oko 18m², tradicionalno uređene, sa pogledom na baštu ili bazen, namenjene za smeštaj 2-3 osobe, sadrže dva standarna ležaja i pomoćni ležaj. Sobe su po strukturi dvokrevetne.

Usluga: Noćenje sa doručkom. Doručak je kontinentalni, služi se po principu švedskog stola, samoposluživanje.

Kontakt:  www.hotel-achilion.gr

Napomena:
Hotel je idealno lociran vrlo blizu Golden beach plaže.
1. dan BEOGRAD – TASOS
Dolazak u hotel (sopstveni prevoz). Noćenje.

2. do PREDPOSLEDNJI DAN TASOS
Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

POSLEDNJI DAN TASOS-BEOGRAD
Doručak. Napuštanje hotela najkasnije do 11:00h. Kraj programa.
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB