Samara Hotel

Bodrum, Turska

Opis destinacije

Halikarnasus, danas poznat kao Bodrum, nalazi se na istoimenom poluostrvu i sa preko 30 000 stanovnika i oko milion turista godišnje, predstavlja najpopularnije mesto na Egeju u Turskoj. Nekadašnji grad na luci i poznato sastajalište malih ribara i sakupljača sunđera, danas je ta ista luka načičkana belim luksuznim jahtama, a grad postao poznat kao turski St. Tropez. Odiše upečatljivim crtama evropskih gradova, gde se može pohvaliti izuzetno bogatim kulturno – istorijskim nasleđem, jer predstavlja centar jednog od sedam svetskih čuda – grobnice kralja Mausolusa, kao i rodno mesto oca istorije – Herodota . Muzej podvodne arheologije predstavlja nezaobilazan punkt u Bodrumu. Uređen je u renoviranom bodrumskom zamku – kuli Svetog Petra. Destinacija tirkizne obale, spoj prirodnih lepota i istorijski značajnih lokacija, mesto gde tradicija ide rame uz rame sa modernim dobom, predstavlja turističko mesto koje zadovoljava gotovo sve tipove klijenata.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija
Na privatnoj peščanoj plaži, zaliv Torba, 8 km od centra Bodruma , 27 km od Bodrum/Milas internacionalnog aerodroma.

Opšti podaci
Hotel Samara je idealan za porodični odmor i zauzima površinu od 70.000m2 . Otvoren je 1995. godine a poslednji put je renoviran 2019-2020. godine.  Ovaj hotel poseduje 339 soba (281 standardnu sobu, 1 predsednički apartman, 8 senior apartmana, 17 junior apartmana , 16 povezanih soba,  150 soba za nepušače,  2 sobe za osobe sa posebnim potrebama). Hotel je okružen  velikim vrtom, prepun je zelenila i cveća. Poseduje veliki otvoreni bazen, zatvoreni bazen, nekoliko barova (Palm bar, Panorama bar, Snack bar, Pool bar, Sea bar, Disco bar, Vitamin bar), glavni restoran i  à la carte restoran (turski i riblji), kao i noćni klub.

Za decu tu su bazen sa toboganima, mini club (za decu 4-12 godina), dečije igralište, animacija.

Plaća se : čuvanje dece.

Plaža
Hotel je smešten na privatnoj peščanoj plaži, jednoj od najlepših u Bodrumu. Suncobrani, ležaljke, dušeci i peškiri se ne plaćaju.

Smeštaj
Sve sobe poseduju telefon, mini bar, SAT TV, sef, fen za kosu, Wi – Fi. Sobe mogu imati pogleda na more ili pogled na baštu. 

Plaća se :  room service, telefon.

Hrana i piće
Usluga u hotelu je All Inclusive – doručak, ručak, večera i kasna večera ( samoposluživanje, izbor više jela prema hotelskim pravilima ) u glavnom restoranu. Restoran ima otvoreni i zatvoreni deo.  U koncept ulaze i užine, kafa, domaća alkoholna i bezalkoholna pića, kolači, kafa, peciva, pite. 
Gostima je na raspolaganju i jedan  à la carte restoran. Restoran je moguće posetiti bez doplate jednom u toku boravka, uz prethodnu rezervaciju. 
Barovi: Palm bar, Snack bar, Disco bar, Sea bar, Pool bar, Panorama bar, Baby bar.

Plaća se: à  la carte restoran, uvozna alkoholna i bezalkoholna pića, sva pića posle 02:00,  sveže ceđeni sokovi i sve ostalo van koncepta.

Hotel ima pravo da promeni detalje usluge u zavisnosti od sezone ( vreme, sadržaj …).

Ostali sadržaji
Lekar na poziv, frizer, servis za pranje veša, hemijsko čišćenje, sale za sastanke, internet café, prodavnice,  fotograf.

Sport i zabava
Hotel poseduje veliki otvoreni bazen i  zatvoreni bazen, otvoreni bazen za decu sa toboganima, fitness centar, 2 teniska terena, terene za fudbal, odbojku na plaži, košarku i mini golf, sto za bilijar i stoni tenis, surf, kanu, pedaline. Wi-Fi je dostupan u lobiju hotela, sobama i na bazenu.


Plaća se: oprema za tenis, internet cafe, motorizovani i nemotorizovani sportovi na vodi (jet ski, parasailing, banana, ronjenje) i ostalo van koncepta.

Spa & wellness
Tursko kupatilo, sauna, jacuzzi.

Plaća se: masaže, piling, kozmetički  i Spa tretmani.

Napomena
Hoteli imaju pravo promene pojedinih usluga, načina plaćanja istih, kao i perioda korišćenja sadržaja, promene koncepta all inclusive, i slično, a u skladu sa svojom poslovnom politikom, vremenskim uslovima i drugim relevantnim činiocima, te organizator putovanja za iste promene ne može snositi odgovornost.
– 50% prilikom prijavljivanja, ostatak najkasnije 15 dana pre datuma polaska na put.

– Čekovima građana

– Platnim karticama: DINA, MASTER, MAESTRO, VISA

– Sve cene su izražene u eurima, a plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu poslovne banke na dan uplate

1A