Porto

Porto, Portugal

već od 739€

Opis destinacije

Portugal - nekada jedna od najuticajnijih država Evrope - danas je zemlja harmoničnih kontrasta. Gradovi karakterističnog kulturno-istorijskog nasleđa svedoče o bogatoj istoriji i nekadašnjem sjaju ove zemlje. U Portu ćete uživati u ukusima čuvenog vina Porto koje se čuva u šezdesetak vinskih podruma nastalih u 19. veku. Pored malih uređenih kaldrmastih ulica pogled će vam izmamiti i prelepa gotska katedrala – najstarija građevina Portugala

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PORTO 
4 dana (3 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*) – avionom i autobusom Polazak: 2. maj (povratak 5. maj 2024) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI: 739 evra  
Doplata za jednokrevetnu sobu je 165 evra. 

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO: aerodromske takse (oko 66 evra na dan objavljivanja programa, čiji je iznos podložan  promeni i koje se plaćaju u dinarima u poslovnicama Filip Travela ili u poslovnicama ovlašćenih subagenata), avionski prevoz  na relaciji Beograd – Porto – Beograd (prevoznik Air Serbia), smeštaj u hotelu kategorije četiri zvezdice u dvokrevetnim,  transferi autobusom od aerodroma do hotela i od hotela do aerodroma, obilasci i ulaznice za lokalitete prema programu,  usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja. 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: ulaznice na lokalitetima i posete koje nisu navedene u programu kao uključene, gradska taksa u Portu, 2 evra po osobi i noći - plaća se na recepciji hotela, međunarodno zdravstveno putno osiguranje. 

FAKULTATIVNI IZLETI 
- Celodnevni fakultativni izlet autobusom “Braga, Bom Žezus, Viana do Kastelo”. Cena: 75 evra. U cenu je uključen bus  prevoz, usluge vodiča.  
- Poludnevni fakultativni izlet autobusom “Koimbra i Batalja”. Cena: 85 evra. U cenu je uključen bus prevoz, usluge vodiča,  ulaznica za katedralu i biblioteku u Koimbri. 

Prijavljivanje za izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje, a plaćanje je u Lisabonu, isključivo u evrima. Potrebno je  najmanje 20 prijavljenih učesnika za realizaciju ovog izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izlet bi mogao da se realizuje  uz korigovanje cene. 
Holiday Inn Porto Gaia 4*, R. Diogo Macedo 220, 4400-107 Vila Nova de Gaia, Portugal,  
https://www.ihg.com/holidayinn/hotels/us/en/porto/opopg/hoteldetail 
Hotel se nalazi u Vila Nova da Gaia, delu grada gde se nalazi većina vinarija, udaljen od starog centra 15 ak minuta hoda,  nedaleko od aerodroma. Sve sobe imaju kupatilo, SAT TV, besplatan WI FI. Doručak se služi po principu samoposluživanja. 

 Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovog hotelima sličnim hotelom iste ili više kategorije od navedenog hotela. 
1. dan (četvrtak, 2. maj) BEOGRAD – PORTO 
Sastanak putnika na aerodromu „Nikola Tesla“ u 04.30 sati. Poletanje za Porto u 07.05 sati (let JU 566). Dolazak u Portu u 09.50 sati. Odlazak na panoramsko razgledanje Porta, drugog po veličini  portugalskog grada, čije je gradsko jezgro od 1996. godine pod zaštitom UNESCO-a: palata berze, veličanstvena gotska  katedrala sv. Fransiska u baroknom stilu, Avenija saveznika, toranj Klerika, most Kralja Luisa I, istorijska četvrt uz samu obalu  reke - Ribeira, poseta čuvenim podrumima vina "porto" u Vila Nova de Gaia uz degustaciju, na levoj obali reke Douro na čijem  ušću u Atlantski okean se Porto nalazi. Smeštaj u hotel. Noćenje. 

2. dan (petak, 03. maj) PORTO –BRAGA – BOM ŽEZUS – VIANA DO KASTELO – PORTO 
Doručak. Celodnevni fakultativni izlet.  Obilazak Brage, glavnog grada provincije koja je u vreme Rimljana bila sedište Galicije (sadašnje Španije) i sedištu najstarije  arhiepiskopije u današnjem Portugalu koja datira još iz rimskih vremena. Obilazak katedrale, a zatim poseta svetilištu Bom  Žezus koje se nalazi na brdu iznad samog grada i do koga vodi velelepno barokno stepenište... Nastavak putovanja do mesta  Viana do Kastelo, koje još zovu i princeza reke Lima. Obilazak počinje na brdu Santa Luzia odakle se pruža pogled na luku i  grad. Panoramom grada dominira Gradska većnica i crkva Misericordia, koja predstalja najvažnije zaveštanje iz doba  renesanse u ovom gradu. Nakon obilaska, povratak u Porto. Smeštaj u hotel. Noćenje.  

3. dan (subota, 04. maj) PORTO – KOIMBRA – BATALJA – PORTO
Doručak. Poludnevni fakultativni izlet. Odlazak na  panoramsko razgledanje Koimbre, trećeg grad po veličini u Portugalu, inače poznatog kao univerzitetski grad. Bio je  prestonica kraljevstva u 12. veku. Obilaze se stara katedrala, univerzitet sa svojom čuvenom bibliotekom. Nastavak putovanja  do Batalje radi posete manastira sv. Marije od Pobede, najvećeg remek-dela portugalske gotičke umetnosti. Izgrađen je  krajem 14. veka nakon portugalske pobede nad Kastiljom u bici kod obližnjeg mesta Alžubarote, i na listi je spomenika pod  zaštitom UNESCO-a. Mnogobrojni kitnjasti stubovi, kule i balustrade iz daljine deluju kao čipka. Povratak u Porto. Noćenje.  

4. dan (nedelja, 5. maj) PORTO – BEOGRAD 
Doručak. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Mogućnost odlaska na  krstarenje rekom Douro. Poletanje za Beograd u 17.35 sati (let JU 569). Dolazak u Beograd u 22.00 sati.  

- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT