Madrid

Madrid, Španija

već od 889€

Opis destinacije

Madrid je glavni grad Kraljevine Španije i istoimene autonomne pokrajine i nalazi se u srcu Pirinejskog polu-ostrva. Godine 1561. je kralj Felipe II Madrid proglasio prestonicom onog što će ubrzo zatim postati najveća svetska imperija. Danas o tim vremenima svedoče muzeji, velelepne građevine,crkve,palate i parkovi. Osvojiće Vas šarmom i energijom, vrlo tipičnom i neodoljivom. Nezaobilazne znamenitosti Madrida su Kraljevska palata, Plaza Mayor – centralni trg iz vremena Habzurga, koji je danas mesto okupljanja i stanovnika i posetilaca gra-da, sa brojnim kafeima, restoranima, prodavnicama, uličnim zabavljačima, muzej Prado koji sadrži jednu od najelitinijih postavki umetničkih dela na svetu čiji su autori Goja, Velaskez, El Greko... Madrid je takodje poznat po svojoj modernoj arhitekturi, neboderima, noćnom zivotu...Zato se kaže da nigde drugde u svetu prošlost nije tako blizu sadašnjosti.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
MADRID 
5 dana (4 noćenja sa doručkom, smeštaj u hotelu kategorije 4*) – avionom 
Polazak: 04. maj (povratak 8. maj 2024) 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI
POLAZAKHOTELCENA PO OSOBIDOPLATA ZA
JEDNOKREVETNU SOBU
04.majCHAMARTIN THE ONE 4*889€270€

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:  
- Aerodromske takse 61€ (plaćaju se u agenciji i podložne su promeni do polaska na putovanje) 
- Avio prevoz na relaciji Beograd–Madrid– Beograd kompanijom Air Serbia 
-  Transfer aerodrom–hotel–aerodrom 
- 4 noćenja sa doručkom u hotelu kategorije 4* 
- Panoramsko  razgledanje grada 
- Usluge vodiča na srpskom jeziku 
- Troškovi organizacije putovanja 

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO: 
- Fakultativni izleti 
- Putno zdravstveno osiguranje 
 
FAKULTATIVNI IZLETI: 
- Toledo - cena izleta: 85 € 
- Segovija - cena izleta: 75 € 

Prijavljivanje za ove fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a plaćanje je u Španiji, isključivo u evrima, u efektivi.  Potrebno je najmanje 25 učesnika za realizaciju izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih izleti bi mogli da se realizuju uz korekciju cene.

Hotel Chamartin The One ****, https://www.hotelchamartintheone.com/en/ 
Hotel se nalazi severno od centra grada, pored železničke i metro stanice Chamartin, odakle se lako stize do centra grada. Stadion Santiago  Bernabeu je udaljen 2.5 km, Puerta del Sol je udaljen 7 km, i Atocha je 8 km. Sve sobe imaju klima uređaj, mini bar, TV, WI FI internet.  Doručak se služi u hotelskom restoranu po principu samoposluživanja. 

Organizatora zadržava  pravo zamene ovog hotela sličnim hotelom iste ili više kategorije
.1. dan BEOGRAD – MADRID 
Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla” u 04.00h. Direktan let za Madrid u 06.20h, let JU 570. Dolazak u  Madrid u 09.45h. Panoramsko razgledanje grada: Španski trg, Gran Via, Puerta del Sol (Sunčana kapija), Plaza Mayor (Glavni trg), Puerta de  Toledo (slavoluk), park Retiro, Trg Sibeles, Salamanka, stadion Santiago Bernabe...Transfer do hotela, smeštaj u hotel. Noćenje. 

2. dan MADRID 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet za Segoviju, grad koji se nalazi u regiji Kastilja i Leon,  udaljen oko 90 km od Madrida. Glavna obeležja grada su najbolje očuvani rimski akvadukt, katedrala i dvorac, zbog kojih je Segovija  uvršćena na listu svetske kulturne baštine pod zastitom Unesko-a. Karakteristična panorama ovog grada čije su zgrade izgrađene od  terakote i krečnjaka, smeštena je na brda Kastilje koja okružuje Sijera de Guadarama. Obilazak starog dela grada: Plasa Major, panorama  Katedrale, Trg Sv. Martina, plemićka četvrt sa palatama i crkvama. Obilazak dvorca Alkazar i pauza za individualni obilazak i šetnju. Povratak  u Madrid. Noćenje. 

3. dan MADRID 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni izlet u Toledo, srednjovekovnu prestonicu Španije,  udaljenu 70km od Madrida. Prema legendi, osnovali su ga jevrejski kolonisti 540 god. p.n.e., koji su mu i ime dali. Burna i zanimljiva istorija,  narodi koji su ga osvajali (Rimljani, Vizigoti, Mavari...) ostavili su trag u sveukupnom razvoju grada. Neke od značajnijih crkava, sinagoga i  džamija, sagrađene su upravo ovde. Španska prestonica je ostao sve do 1561. godine, kada je slavu i značaj preuzeo Madrid. Toledo je poznat  i kao grad u kom je živeo i stvarao čuveni slikar, vajar, arhitekta i književnik El Greko (poreklom Grk sa Krita), krajem XVI i početkom XVII  veka...Povratak u Madrid. Noćenje. 

4. dan MADRID 
Doručak. Slobodan dan za individualna razgledanja i obilaske. Noćenje. 

5. dan MADRID – BEOGRAD 
Doručak. Slobodno vreme. Transfer na aerodrom. Direktan let za Beograd na liniji JU 571 u 10.30h. Dolazak u  Beograd u 13.40h.  
- Cena putovanja iskazana je u evrima, a plaćanje je u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne Banke Srbije, na dan uplate. 

- akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na  putovanje uplaćuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. 

- platnim karticama (Visa, Master, Maestro i Dina)

- gotovinom

- čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima  10. ili 20. u mesecu); 

FT