Dalouda Studios

Parga, Jonska regija

Opis destinacije

Predivno Jonsko more, rukavac između Sredozemnog i Jadranskog, mesto je istorijskih pomorskih bitaka između antičkih Grka i Rimljana, Turaka i Mlečana – pučina o kojoj su ispredene mnoge legende. Osim Parge, Sivote i drugih popularnih mesta, sama obala Jonskog mora, naročito u severnom delu zemlje skriva neke od još dovoljno neistraženih bisera… Parga (grčki Παργα) – Slikovito letovalište na kopnenom delu Jonske rivijere, smešteno između gradova Igumenica i Preveza u oblasti Epir, blizu ušća reke Aheron. Parga je po mnogo čemu jedinstvena, i simboliše harmoniju zelenog planinskog venca sa vrhom Cumerka (910 m) i plavetnila Jonskog mora pa s pravom nosi epitet „Nevesta od Epira“. Zahvaljujući svojoj lepoti, posebnosti i arhitekturi Parga je jednoglasno proglašena najinteresantnijom turističkom destinacijom u Evropi. Sivota je slikoviti gradić koji je smešten na obali Jonskog mora u sred prelepog arhipelaga išaranog bujnom vegetacijom, peščanim plažama koje zapljuskuje tirkizno more. Ušuškana u prelepom malom zalivu sa arhipelagom koji čini nekoliko ostrvaca i naspram jonskih ostrva Paksija i Krfa. Sivota je nekada bila staro ribarsko selo, a danas je moderno letovalište sa velikim brojem prodavnica, taverni, kafića… Preveza je najveca luka ovog dela Grcke. Mesto je mirno, puno vila i sveze okrecenih vikendica, sa nekoliko hotela. Grad sagradjen u klasicnom stilu grckih luka, sa setalistem pored mora i setalackom ulicom paralelnom sa lukom. Od Preveze do Parge vodi siroka magistrala s koje se skoro sve vreme vidi more. Voda je i ovde jako cista, ne previse topla. Neke plaze su uredjene (Vrachos, Ligia…), a neke su skoro divlje.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Apartman

Prevoz

  • Sopstveni Prevoz
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija:
Nalazi se na oko 2 km od centra Parge.
 
Plaža:
Od Valtos plaže udaljena je oko 700m.
 
Hotelski sadržaj:
Otvoren bazen, sef, parking za goste, ležaljek i suncobrane pored bazena.
 
Sobe:
U sklopu naš agencije nalaze se sledeći tipovi smeštaja: Studio – površine je oko 30m2. Ima pogled na bazen. Može da ugosti do 2 osobe i poseduje jedan francuski ili dva odvojena kreveta. Apartman sa jednom spavaćom sobom - površine je oko 39m2. Sadrži jednu spavaću sobu sa francuskim ili dva odvojena ležaja, odvojen dnevni boravak sa sofom na rasklapanje i može ugostiti dve odrasle osobe i dvoje dece ili  3 odrasle osobe.
Sve smeštajne jedinice imaju balkon ili verandu, mini čajnu kuhinja, mini frižider, aparat za kafu, kupatilo, klima uređaj, sef, TV, besplatan Wi Fi.
 
Usluga:
Najam
Prvi dan - individualni dolazak u hotel, smeštaj posle 15:00h sati (može biti i ranije u zavisnosti od slobodnih kapaciteta hotela). Putnik se na recepciji identifikuje sa pasošem i vaučerom agencije.

Drugi do poslednji dan – slobodni dani za individualna razgledanja, posete i odmor. Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge i dužine boravka.

Poslednji dan - napuštanje hotela do 10:00h (hotelskom politikom može biti propisano i drugačije).
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB