Westin Dragonara Hotel

Malta, Malta

Opis destinacije

Malta je mala nezavisna grupa ostrva u južnom Mediteranu i predstavlja optimalnu destinaciju za aktivan odmor. Ljubitelji vodenih sportova ovde imaju mogućnost da iskuse fascinantan svet iznad i ispod vodene površine. Takođe, Malta se može pohvaliti svojom burnom istorijom koja je trajala vekovima unazad. Maltežanski arhipelag se nalazi na oko 96 km od juga Sicilije i 290 km od Severne Afrike. Sačinjavaju ga tri naseljena ostrva Malta, Gozo i Comino, kao i nenaseljena ostrva Cominotto i Fifla. Svoje ime Malta je dobila po feničanskoj reči Malet, što u prevodu znači luka ili skrovište, a vekovima je pre svega, bila tvrđava. Malta je ostrvo puno tajni. Na primer, još uvek se ne zna ko je podigao hram u obliku lista deteline na stenovitoj južnoj obali pre 4.500 godina. Ono što se može reći sa sigurnošću je da je to bio veoma pobožan narod i da su brojne generacije podizale ogromne hramove, za šta je bila potrebna nezamisliva snaga (megaliti od kojih su hramovi izgrađeni bili su teški oko 50 tona). Mnoge civilizacije su naseljavale ostrvo i i na njemu ostavile delove svoga nasleđa. Tokom godina, smenjivala se vladavina između Feničana, Grka, Kartaginjana, Saracena i Normana. Zatim su 1530. godine na obale pristigli vitezovi reda Sv. Jovana, koji su arhipelag dobili na poklon od Čarlsa V. Englezi, Francuzi, Italijani i Nemci su se kasnije smenjivali na ovim ostrvima.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja

Lokacija: Odmaralište je udaljeno 800 metara od zaliva Sent Džulijans. Od aerodroma je udaljen 7km.

Plaža: Hotel se nalazi na sopstvenom privatnom poluostrvu i ima direktan pristup Sredozemnom moru sa svoja dva kupališta na plaži.

Sobe: Sve deluxe sobe imaju oko 42 m² maksimum 3 odrasle osobe ili 2 odrasle + 1 dete, francuski ili dva odvojena ležaja, LCD TV od 32inča, klimu, fen, mini-bar, elektronski sef, radio, peglu i dasku za peglanje, specijali krevet - Heavenly Bed, aparat za kafu/čaj,

Hotelski sadržaj: recepcija koja radi 24h, zatvoreni bazen, saune, đakuzi, parna kupatila I veliki fitnes centar koji je besplatan za goste hotela; zatim 2 teniska terena, promenada sa prodavnicama, salon za lepotu, klub za decu (uz doplatu). U sklopu hotela su još 3 restorana, 4 bara i executive club lounge dostupan gostima koji odsedaju u executive sobama. Bežični internet je besplatan u lobiju.

Način služenja obroka: Noćenje sa doručkom na bazi švedskog stola. Usled manjeg broja gostiju, hotel zadržava pravo da promeni način služenja hrane. Umesto švedskog stola, poslužuje se meni ili izbor više jela, što svakako neće uticati na kvalitet pruženih usluga.

Kontakt: www.westinmalta.com

MAJ -OKTOBAR 2024.
8 dana (7 noćenja) – redovna linija Air Serbia

1. dan BEOGRAD-MALTA
Individualno čeiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” dva 2 časa i 30minuta pre poletanja. Poletanje za Maltu za polaske sredom i petkom (let JU450) u 11:55 časova, ponedeljkom 12:35 časova. Sletanje na Maltu u 13:50 časova (sredom i petkom) i 14:30 časova (ponedeljkom). Transfer do hotela prema programu. Smeštaj. Slobodno vreme. Noćenje.

2.- Pretposlednji dan (02-05.05.2024.) MALTA
Doručak. Slobodno vreme. Mogućnost organizovanja fakultativnih izleta. Noćenje.

Poslednji dan MALTA-BEOGRAD
Doručak. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Poletanje aviona za Beograd (let JU451) sredom i petkom u 14:35 časova, i ponedeljkom u 15:15 časova. Sletanje u Beograd sredom i petkom u 16:30 časova, ponedeljkom u 17:10 časova . Kraj programa. 
- Avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15 dana pre polaska na put
- gotovinski
- čekovima građana do 6 mesečnih rata
- ostalim platnim karticama (Master, Visa, Maestro i Dina)

BB