Temišvar

12.05.2024., Rumunija

već od 2950RSD

Opis destinacije

TEMIŠVAR je smešten na obalama reke Begej, sedište je Županije Tamiš i najveći grad Banata sa preko 412.000 stanovnika, a četvrti grad po veličini u Rumuniji. Poznat je i kao kulturni, obrazovni i trgovački centar zapadne Rumunije, ali i kao najveći kulturno-istorijski centar Srba u Rumuniji. U Temišvaru se nalazi sedište Eparhije Temišvarske Srpske pravoslavne crkve, kao i Saveza Srba u Rumuniji, a ovde se izdaje i srpski nedeljnik „Naša reč“. Grad se naziva i „Malim Bečom“, jer je veoma dugo bio pod Habzburgovcima i njegovo središte svojom arhitekturom, šarmom i ambijentima podseća na stari deo Beča.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Bez smeštaja

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Program putovanja
*TEMIŠVAR* 
ponedeljak, 12. maj 2024. (nedelja)
Polasci: Batajnica, Nova i St. Pazova, Indjija, Sr.Karlovci, Novi Sad, Zrenjanin

CENA ARANŽMANA: Batajnica 2950, Pazova 2800, Indjija 2700, NS 2600, Zrenjanin 1800 

Aranžman obuhvata:
- prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji
- usluge predstavnika agencije
- troškove organizacije putovanja

Aranžman ne obuhvata:
- individualne troškove
- putno zdravstveno osiguranje (300 din)
Polazak iz BG U 05.00 stajaliste gradskog ispred SC, Batajnice u 05.15, N. Pazove u 05.30, St. Pazove 05.45, Indjije u 05.55, sa stajališta u centru ka NS, oko  06.40 iz NS, preko puta nove autobuske stanice na Sent Andrejskom putu, kod Univerexporta, ili kod pumpe SP na Temerinskom putu, u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, iz Zrenjanina oko 07.15. Vožnja do granice i zadržavanje na graničnom prelazu radi obavljanja carinskih formalnosti. 

Dolazak u Temišvar i razgledanje grada: Trg pobede (Piaţa Victoriei), na kojem su zdanje Opere i Nacionalnog teatra (sagrađeno 1872.), Saborna (rumunska) crkva Banatske mitropolije, kip vučice koja doji Romula i Rema (poklon grada Rima iz 1926.); Trg slobode (Piaţa Libertăţii), sa starom gradskom većnicom (sagrađena 1734. godine, u baroknom stilu), kipom Device Marije i bistom Decebala - poslednjeg dačkog kralja; Trg jedinstva (Piaţa Unirii), na kojem su stub kuge, rimokatolička katedralna crkva, Barokna palata (nekadašnje sedište Srpske Vojvodine) i Saborna crkva Srpske pravoslavne crkve (sagrađena 1748.). Slobodno vreme za obilazak tržnog centra Iulius mall i šoping po povoljnim cenama. Oko 18.00 časova polazak za Srbiju. Dolazak u kasnim večernjim časovima.