Sicilija

Sicilija, Italija

već od 629€

Opis destinacije

Katanija-Đardini Naksos-Savoka-Taormina-Etna-Sirakuza-Noto SICILIJA je najveće ostrvo u Mediteranu čije obale zapljuskuju vode Jonskog,Tirenskog i Sredozemnog mora. Raznolika i apsolutno očaravajuća priroda, prelepe plaže, brda pokrivena nasadima vinove loze, bogatstvo zelenila i fascinatna Etna, najveći aktivni vulkan u Evropi, samo su neki od razloga zašto treba posetiti i doživeti Siciliju. Bogatu kulturnu baštinu ostrva kreirali su mnogi narodi. Počev od starih Grka, Rimljana i Saracena do Francuza, Španaca i Austrijanaca... Poseta ostrvu nudi i mogućnost da upoznate renesansnu Sirakuzu, kao I nadasve šarmantnu Taorminu. Dodatak na uživanje su kulinarski specijaliteti i gostoprimstvo Sicilijanaca... Na Siciliji ćete zaista imati osećaj kao da ste ušli u vremeplov i otplovili daleko od sadašnjice, ako samo malo dublje “zaronite” u unutrašnjost ostrva i posetite neka od sicilijanskih sela. Sve ovo, čini Siciliju jednom od najprivlačnijih destinacija za odmor.

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Avion
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
SICILIJA 1. MAJ 2024
Polazak/povratak 29.04.2024.-03.05.2024. 
(5 dana- 4 noćenja)- Redovna linija Air Serbia 
-DIREKTAN LET 

CENA PUTOVANJA PO OSOBI U EVRIMA
(Plaćanje u dinarima po srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate)
Datum putovanja29.04.-03.05.2024.
Broj dana / noći5 dana / 4 noći
HOTEL ALEXANDER 3* - Usluga - noćenje sa doručkom
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi629€
Jednokrevetna soba729€
3.odrasla osoba ili dete 2-12 god. u dvokrevetnoj sobi599€
HOTEL HELLENIA YACHTING 4* - Usluga – polupansion
Cena po osobi u dvokrevetnoj standardnoj sobi799€
Jednokrevetna soba1.139€
3.odrasla osoba ili dete 2-12 god. u dvokrevetnoj sobi769€
*Dvokrevetne sobe sa pomoćnim ležajem na upit. Legenda: ND-noćenje sa doručkom,PP-polupansion.



JEDINSTVENA CENA PUTOVANJA OBUHVATA:
-Prevoz avionom na relaciji Beograd-Katanija-Beograd, redovnom linijom kompanije Air Serbia -Transferi turističkim autobusom na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom 
-Smeštaj u dvokrevetnim sobama u hotelu 3* ili 4*, na bazi 4 noćenja i odabrane usluge  -Usluge vodiča na srpskom jeziku na destinaciji 
-Aerodromske takse u iznosu od 46,56 evra (A/P BEG TAXA 19,6 eur, RF TAXA 0,98 eur, A/P CTA 25,98 eur) -Beba 0-2 godine plaća deo tarife za odraslu osobu i takse u fiksnom iznosu od ukupno 37€ -Troškovi organizacije putovanja.
U CENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:
-Obavezna boravišna taksa u hotelima u Đardini Naksosu, plaćanje na licu mesta. Takse plaćaju svi stariji od 14  godina i iznose 1.5 eur po noći po osobi u hotelima sa 3*, kao i 2 eur u hotelima sa 4* 
-Fakultativni izleti i posete: Sicilijanska sela i Taormina 50€, Sirakuza i Noto 65€, vulkan Etna i Katanija 50€ -Putno zdravstveno osiguranje

FAKULTATIVNI IZLETI NA SICILIJI: 
- Sicilijanska sela Forza D’Agro i Savoca & Taormina, Cena po osobi 50 evra 
- Poseta mestima Forza d’Agro i Savoca, poznatim kao scenografija za snimanje filmskog serijala “Kum”, nakon  toga, obilazak prelepe Taormine, jednog od najlepšeg mesta na Siciliji. 
- Vulkan Etna & Katanija – Cena po osobi 50 evra 
- Simbol i zaštitni znak Sicilije. Odlazak do visine od 1900m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko kratera  nastalih pre 100 godina. Poseta i obilazak grada Katanija. 
- Sirakuza & Noto – Cena po osobi 65 evra 
- Šetnja po starom gradskom jezgru, Apolonov hram, katedrala i hram posveden Atini, crkva Svete Lucije,  Arhimedov trg, fontana Aretuze. Obilazak baroknog gradića Noto koji je pod zaštitom Unesko-a.

NAPOMENA:
Minimum za realizaciju fakultativnih izleta je 20 prijavljenih putnika po izletu, u slučaju manjeg broja prijavljenih  putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije - ino partnera. Lokalna turistička  agencija, organizator izleta, zadržava pravo promene datuma i vremena polaska na izlet. Sadržaj izleta podložan  je izmeni ukoliko je to uslovljeno opravdanim razlozima (radovima na saobraćajnicama, lokalitetima, štrajkovima,  saobraćajnim kolapsom, promenom radnog vremena i slično). Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom  putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
HOTEL HELLENIA YACHTING 4* - Đardini Naksos www.hotelhellenia.com 
Hotel se nalazi u mirnom delu mesta Đardini Naksosa, u turističkoj zoni Rekanati, na samoj plaži (peščano šljunkovita plaža vulkanskog porekla). Udaljen je 60 km od aerodroma u Kataniji, 8 kilometara od Taormine i 15  minuta šetnje od centra letovališta. Hotel je smešten na plaži i ima svoj privatni deo sa ležaljkama i  suncobranima. Sadržaji: Recepcija, restoran, bar, piano bar, bazen sa panoramskom terasom, bašta,  teretana,sobe za osobe sa posebnim potrebama, lift, parking , internet, prostorija za odlaganje prtljaga, sef,  menjačnica, usluga pranja i peglanja veša, dečije stolice u restoranu. Hotel raspolaže sa ukupno 112 soba vrlo  elegantno uređenih. U svom sastavu svaka soba poseduje: kupatilo, fen, klima uređaj, SAT TV, mini bar, sef,  telefon, WIFI. Sobe su po strukturi dvokrevetne (poseduju francuski ležaj ili 2 odvojena kreveta) dok su svi ostali  ležajevi u sobi pomoćni (za dete do 12 godina ili treću odraslu osobu). Jednokrevetna soba je isključivo za 1  osobu, 1 standardni ležaj. Krevetac za bebu 15 eur dnevno na licu mesta. Usluga u hotelu je na bazi  polupansiona. Doručak se služi po principu samoposluživanja a večera je na bazi set menija,izbor od 2-3 jela). 

HOTEL ALEXANDER 3* - Đardini Naxos www.hotelalexandernaxos.it 
Manji porodični hotel nalazi se u srcu zone Rekanati, u mestu Đardini Naksos. Pruža mogućnost prijatnog i  aktivnog odmora. Nalazi se u mirnoj ulici nadomak centra. Udaljen je od plaže oko 250 m. Podjednako je udaljen  od brojnih restorana, barova, suvenirnica, kao i autobuske stanice, odakle se svakih pola sata možete uputiti ka  Taormini ili Kataniji. Hotel je renoviran 2018 godine. Od aerodroma u Kataniji je udaljen 60 km. Gostima je na  raspolaganju: recepcija, otvoren bazen sa terasom za sunčanje, ležaljke na bazenu, bar, restoran, privatni parking  koji se nalazi na 30m od hotela, WIFI u javnim delovima hotela. Smeštaj: Hotel poseduje 29 soba. Standardne  sobe su kvadrature oko 20m2, kompletno renovirane, sa balkonom i pogledom na grad i Etnu. U svom sastavu  poseduju: klima uređaj, SAT TV, fen, sef, WIFI, kupatilo sa tušem, balkon. Sobe su po strukturi dvokrevetne  (poseduju francuski ležaj ili 2 odvojena kreveta) dok su svi ostali ležajevi u sobi pomoćni (za dete do 12 godina ili  treću odraslu osobu). Jednokrevetna soba je isključivo za 1 osobu, 1 standardni ležaj. Krevetac za bebe je uz  doplatu od 8 eur dnevno na licu mesta. Usluga u hotelu je na bazi noćenja sa doručkom-švedski sto,  samoposluživanje. 

Big Blue Group d.o.o zadržava pravo zamene navedenih hotela sličnim iste kategorije. 
1.dan (29.04.2024.) BEOGRAD – KATANIJA 
Čekiranje putnika na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” u 11:00h. Poletanje za Kataniju u 13:20 časova (Let  JU438). Sletanje u Kataniju u 15:15 časova. Transfer do izabranog hotela. Smeštaj u hotelu na bazi odabrane  usluge. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje. 

2.dan (30.04.2024.) ĐARDINI NAKSOS – SICILIJANSKA SELA – TAORMINA-ĐARDINI NAKSOS 
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do sicilijanskih  sela. Sicilijanska sela Forza d’Agro i Savoka su poznata po legendarnom filmu “Kum” u kojima je sniman. Obilazak  katedrale Sv.Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, bar “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio  scenu prosidbe. Nakon obilaska sela sledi obilazak Taormine. Taormina je mondensko i svakako jedno od  najlepših mesta na Siciliji. Nalazi se na brdu Monte Tauro. Šetnja glavnom ulicom, Grčki amfiteatar iz III veka  p.n.e. koji je jedan od najbolje očuvanih amfiteatara antičkog doba, palata di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva  Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac... Slobodno vreme do povratka u hotel. Noćenje.  

3.dan (01.05.2024.) ĐARDINI NAKSOS – VULKAN ETNA –KATANIJA-ĐARDINI NAKSOS
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do vulkana Etna. Vulkan Etna  (3.340m) - najveći i jedini živi vulkan u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Put vodi crnim  putevima kojima je nekad prolazila užarena lava, dolazak na visinu od 1.900m i slobodno vreme za individualnu  šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska žičarom (doplata na licu mesta) na visinu  od oko 3.000m do kratera koji je poslednji put bio aktivan 2001.godine (napomena: izlet vulkan Etna zavisi od  vremenskih uslova). Nastavak puta ka Kataniji, po dolasku panoramsko razgledanje grada poznatog po crnom  vulkanskom kamenu sa Etne, katedrala, univerzitetski trg… Slobodno vreme. Povratak u Đardini Naksos. Noćenje. 

4.dan (02.05.2024.) ĐARDINI NAKSOS – SIRAKUZA - NOTO-ĐARDINI NAKSOS 
Doručak. Slobodno vreme ili mogućnost organizovanja fakultativnog izleta za Sirakuzu i Noto. Sirakuza – nekada  najmoćniji antički grad, rodno mesto Arhimeda, omiljeni grad Karavađa, smešten na ostrvu Ortiđa danas  oduševljava svoje posetioce. Šetnja po starom gradskom jezgru, Apolonov hram, katedrala i hram posvećen Atini,  crkva Svete Lucije, Arhimedov trg, fontana Aretuze. Slobodno vreme za šetnju. Nakon razgledanja Sirakuze sledi  obilazak baroknog grada Noto koji se nalazi na 32 km od Sirakuze. Noto i njegova katedrala su pod zaštitom  Unesko-a. Slobodno vreme. Povratak u hotel. Noćenje. 

5.dan (03.05.2024.) KATANIJA – BEOGRAD  
Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom. Transfer do aerodroma u Kataniji. Poletanje za Beograd u  16:00 časova (Let JU439). Sletanje u Beograd u 17:45 časova. Kraj programa. 

- Plaćanje se  vrši isključivo u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom Srednjem kursu Narodne banke Srbije, na dan uplate.  

- gotovinski – avans od najmanje 30% od ukupne cene aranžmana prilikom prijave, a ostatak najkasnije 15  dana pre polaska na put. 

- čekovima građana do 6 mesečnih rata.  

- platnim karticama (Master, Visa,, Maestro i Dina). 

BB