Prag - Beč

, Češka /Austrija

već od 159€

Opis destinacije

Prag – magični grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva... Grad najveće istorijske vrednosti sa dugom tradicijom... Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar Češke Republike. Istorijski centar grada je pod zaštitom UNESCO – a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz različitih epoha kao što su Bedžih Smetana, Antonin Dvoržak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se šetali Mocart, Ajnštajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama prošetate i Vi!

Informacije

SMEŠTAJ

  • Hotel

Prevoz

  • Autobus
  • Cenovnik
  • Opis smeštaja
  • Program putovanja
  • Uslovi plaćanja
PRAG-BEČ
FAKULTATIVNI IZLETI DREZDEN, KARLOVE VARY I KRSTARENJE VLTAVOM

TERMINI PUTOVANJASMEŠTAJCENA PO OSOBISPECIJALNA PONUDA
10.04.-15.04.2024.HOTEL 3*169€SNIŽENA CENA 159€
03.05. - 08.05.2024 USKRSHOTEL 3*209€SNIŽENA CENA 199€
PRODAJA PO SNIŽENOJ CENI ZA OGRANIČENI BROJ MESTA

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
- prevoz turističkim mini – busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu
- smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (buffet) u Hotelu 3*; smeštaj u standardnoj dvokrevetnoj ili dvokrevetnoj sobi sa pomoćnim ležajem (opremljene telefonom, TV – om, TWC – om),
- razgledanje Beča u pratnji vodiča – pratioca
- razgledanje Praga u pratnji stručnog lokalnog vodiča
- usluge vodiča – pratioca tokom putovanja
- troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
- obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:
- deca (od 6 mes -18.god.) - 730 rsd;
- odrasli (od 18-70.god.) – 1040 rsd;
- stariji (od 70 god.)- 2180 rsd;
fakultativni izleti :
* Krstarenje Vltavom uz buffet ručak ili večeru– 25€
* Drezden - 35€
*Karlove Vary - 30€
- individualne troškove putnika
- gradsku turisticku taksu - 2.25€ po osobi po noci (plaća se na licu mesta)

POPUSTI I DOPLATE
- doplata za jednokrevetnu sobu Hotel 3* – na upit.
- dete do 2 godine – besplatno (nema sedište u autobusu, kao ni poseban krevet)
- cena aranžmana za sopstveni prevoz Hotel 3* – na upit

FAKULTATIVNI IZLETI:
Krstarenje Vltavom uz buffet ručak ili večeru – pogledajte Prag iz drugačijeg ugla, sa reke. Tokom vožnje u trajanju od 2 sata možete uživati u češkoj nacionalnoj hrani uz pratnju vodiča – pratioca i njegovu interpretaciju (Rudolfinum, Karlov most, Hradčani, Narodno pozoriš..).
Drezden – glavni grad nemačke savezne države Saksonije, nalazi se u dolini reke Elbe, dvadesetak kilometara od granice sa Češkom. Drezden je četvrta po veličini urbana regija u Nemačkoj, posle Berlina, Hamburga i Kelna. Grad je čuven po svojim gradjevinama iz doba baroka: Opera Zemper (nazvana po arhitekti), Cvinger (u kojoj je 5 muzeja), protestantska Bogorodičina crkva (Frauenkirche), rimokatolička Dvorska crkva, Rezidencijalna palata, palata Tašenberg (danas hotel Kempinski), deo nekadašnjih gradskih zidina, Avgustov most.
Karlove Vari – jedna od najpoznatijih svetskih i najveća Češka banja. Osnovao ju je Karlo IV jos u 14. Veku. Vremenom se razvijala da bi danas postala mesto prestiža gde se okupljaju najpoznatiji i najbogatiji ljudi na svetu. Tu se nalaze mnogobroji izvori koji se razlikuju kako po sastavu tako i po temperaturi.

Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika po izletu da bi se isti realizovali. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema usovima lokalne agencije - ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.
Hotel Abito 3* - http://hotelabito.cz/cs; Hotel Abito 3* se nalazi u Pragu 4, na 25 minuta vožnje tramvajem do centra grada. Tramvajska stanica se nalazi na 50m ispred hotela. Doručak je na bazi švedskog stola. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo.

Hotel Globus 3* - https://www.hotel-globus.cz/cs/; Hotel Globus 3* udaljen je oko 400m od stanice metroa Roztyly (na liniji C), odakle se do centra Praga može stići za 20-tak minuta. U neposrednoj blizini hotela nalazi se tržni centar Chodov. Doručak u hotelu je na bazi švedskog stola. Sobe imaju TV, telefon i sopstveno kupatilo.

Hotel Krystal 3* - https://www.centrum-krystal.cz/cs/; Hotel Krystal 3* udaljen je oko 600m od stanice metroa Nadraži Veleslavin (na liniji A), odakle se do centra grada može doći za 20-tak minuta. Hotel u ponudi ima 200 nedavno renoviranih smeštajnih jedinica. Sobe imaju TV, telefon I sopstveno kupatilo. Doručak je na bazi švedskog stola.
1.dan SREDA : BEOGRAD, NOVI SAD, SUBOTICA
Polazak iz Beograda oko 18h (tačno vreme polaska biće definisano najskasnije 1 dan pre početka putovanja), mesto polaska : Novi Beograd pored Brankovog mosta, preko puta TC Ušće – bivša okretnica autobusa 43, a sadašnje stajalište autobusa br 60, skejt park, iz Novog Sada oko 19h(tačno vreme polaska biće definisano najskasnije 1 dan pre početka putovanja), mesto polaska – stajališta za turističke autobuse na Sentandrejskom putu, ispred bivše AS ATP Vojvodina), iz Subotice oko 20h30min (tačno mesto polaska biće definisano najskasnije 1 dan pre početka putovanja). Noćna vožnja kroz Madjarsku i Slovačku sa kraćim usputnim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica...

2.dan ČETVRTAK : PRAG - KRSTARENJE VLTAVOM (FAKULTATIVNO)
Dolazak u Prag, glavni grad Republike Češke u prepodnevnim satima. Po dolasku sledi razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodiča... Obilazak Praškog dvorca – Hradčana u okviru kojeg se nalazi Katedrala Sv. Vida, Kraljevska palata, Bazilika Sv. Djordja, Zlatna ulica... Dalje nastavljamo šetnju preko boemske četvrti, Male Strane do najživopisnijeg ostrva u Pragu – ostrva Kampa, koje su prozvali mala Praška Venecija. Dolazimo do reke Vltave i do Karlovog mosta, gde čemo zamisliti želju i nakon toga prelazimo na obalu starog grada do spomenika Karla IV i baroknog kompleksa Klementinum. Razgledanje završavamo u srcu starog grada na Starogradskom trgu, koji krasi Astronomski sat – Orloj i Crkva Sv. Marije pred Tinom. Nakon razgledanja smeštaj u hotel (u popodnevnim satima). Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog izleta Krstarenje Vltavom. Noćenje.

3.dan PETAK : PRAG  – DREZDEN (FAKULTATIVNO) – PRAG
Doručak. Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do Drezdena, grada na istoku Nemačke, koji je zbog svog izuzetnog kulturnog značaja nazvan Firencom na Elbi i Venecijom severa. Tokom svoje istorije Drezden su saksonski vladari ukrasili predivnim spomenicima i gradjevinama po uzoru na najlepše gradove u Francuskoj i Italiji. Nažalost, usled bombardovanja u Drugom svetskom ratu Drezden je sravnjen sa zemljom, ali ubrzo nakon toga doneta je odluka da se ponovo izgradi u duhu iz 18.veka, što je i učinjeno i grad je ponovo osvanuo u svom punom sjaju. Po dolasku u Drezden sledi obilazak starog grada... Šetnja pokraj Sinagoge do Brilovih terasa gde se nalazi galerija Albertina i Akademija lepih umetnosti. Nakon toga nastavljamo do Novog trga i Bogorodičine protestanske crkve, videćemo Kraljevsku palata i zid saksonskih vladara i dolazimo do Katedrale u kojoj su sahranjeni članovi dinastije Vetin. Sledi obilazak Pozorišnog trga sa čuvenom Zemperovom operom i dolazimo do najlepšeg zdanja u Drezdenu – Cvinger, koji je radjen po uzoru na Versaj. Razgledanje završavamo na početku Praške ulice, koju preporučujemo za šetnju i kupovinu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

4.dan SUBOTA : PRAG  – KARLOVE VARI (FAKULTATIVNO) - PRAG
Nakon doručka slobodno vreme u Pragu ili mogućnost odlaska na fakultativni izlet do najlepše češke banje - Karlovih Vari. Po dolasku sledi obilazak banje šetnjom uz reku Teplu... Videćemo banjsku kuću Lazne I i čuveni Hotel Pupp, gde su snimljeni mnogobrojni poznati filmovi. Dalje nastavljamo šetnju do pozorišta iz 19.veka i dolazimo do kolonada, mesta koja čuvaju lekovite izvore. Videćemo Market kolonadu, koja čuva najstariji izvor, zatim kolonadu Vridlo, gde se nalaze brojni štandovi sa suvenirima i najtopliji izvor u Karlovim Varima. Prošetaćemo se pokraj barokne Katedrale Sv. Marije Magdalene, Mlinske kolonade, banjske kuće Lazne III i završićemo sa razgledanjem kod najmladjeg Zmijskog izvora, koji se nalazi u okviru Baštenske kolonade. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, tokom kojeg preporučujemo šetnju do ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla. Uz to ne zaboravite probati čuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora i oplatke. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u večernjim satima. Noćenje.

5.dan NEDELJA : PRAG  – BEČ
Doručak.Napuštanje hotela i polazak za Beč. Po dolasku panoramsko razgledanje grada u pratnji vodiča-pratioca: Ringštrase gde se nalaze mnogobrojne monumentalne gradjevine carskog Beča, zgrada državne Opere, Austrijski parlament, Prirodnjački muzej, muzejska četvrt, Gradska kuća, Burgteatr i Hofburg... Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U ranim večernjim satima polazak za Beograd. Vožnja kroz Austriju, Madjarsku, Srbiju sa usputnim pauzama radi odmora i prelaska državnih granica.

6.dan NEDELJA : SUBOTICA, NOVI SAD, BEOGRAD
Dolazak u Suboticu, Novi Sad, Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.
Plaćanje u dinarskoj protivvrednosti po zvaničnom srednjem kursu Narodne banke Srbije na dan uplate

- gotovinski: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 30% od ukupne cene aranžmana, ostatak najkasnije 10 dana pre putovanja

- čekovima: prilikom prijave putovanja vrši se uplata u iznosu od 50% od ukupne cene aranžmana, ostatak čekovima gradjana na 3 rate (rate dospevaju svakog 10. i 25. u mesecu. Čekovi se deponuju 7 dana pre početka putovanja.)

- platnim karticama: VISA, Master, Dina, Maestro

CAL